Principalele evenimente ale proiectului

     

     

Centralised Training Course – Curs centralizat de formare a formatorilor

Evenimentul a avut loc în Florenţa, Italia în perioada 10-12 Iunie 2013, fiind organizată de partenerii din Italia, EUROPASS centro studi europeo. Au fost implicaţi în total 9 profesori din cele 5 instituţii partenere, care, pe parcursul celor 18 ore de training au învăţat despre metoda realizării filmelor în clasă şi cum anume să implice metoda în programele de training lingvistic vocaţional. Din partea Asociației Bridge Language Study House au fost instruite două profesoare de limbi străine în cadrul acestui eveniment.

 

National Training Course - Curs de formare a formatorilor la nivel național

În cadrul proiectului MOVET, trainingul profesorilor din cadrul instituției a avut loc la Cluj-Napoca, în datele de 4-5, respectiv 11 octombrie 2013. Trainingul a fost organizat de Asociația Bridge Language Study House, cu participarea a 19 profesori care predau următoarele limbi: engleză, germană, franceză, italiană și română.

Metoda a fost prezentată printr-o varietate de activități. Abordarea a fost una practică, și a permis participanților să experimenteze în mod activ metoda predării prin realizarea de filme. Pe parcursul trainingului de 3 zile, participanții au avut parte de 18 ore de curs. Trainerii au fost 2 profesoare din Asociația BLSH: Emese Kupas și Maria Keeley.

Pilot study courses – Cursuri pilot de limbi străine

Profesorii instruiţi în cadrul celor două sesiuni de training au testat eficienţa metodei prin cursuri pilot de limbi străine. Cursurile au fost organizate în fiecare instituţie parteneră pentru diferite limbi vocaţionale şi grupuri ţintă, în funcţie de nevoile naţionale: în România s-a predat Engleză pentru Afaceri şi Administrație, grupul ţintă fiind tinerii şomeri; Italienii au ales să predea Italiană pentru Industria Hotelieră pentru muncitori necalificaţi; Partenerii din Ungaria au implicat tinerii şomeri în cursuri de Engleză pentru Turism şi Secretariat; În Turcia cursurile de Engleză pentru Afaceri au fost oferite studenţilor cu venituri mici; Partenerii din Spania au ales să predea Engleză pentru Industria Alimentară pentru muncitori necalificaţi şi şomeri.

134 de persoane au participat în total la cursurile de limbi vocaţionale.